Menu   Email


Lammfärsjärpar med glaserade lökar

Familjen utanför hönshuset

Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller hittat någon annanstans.















INGREDIENSER

900 g fast potatis

Löksås

250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Lammfärsjärpar

1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör

2 hjärtsallad


GÖR SÅ HÄR
Skala och koka potatisen.

Löksås:
Skala lökarna och bryn dem i smöret i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt koka in. Tillsätt vatten, grädde och mjölk och koka sakta tills lökarna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslökarna och blanda ner.

Lammfärsjärpar:
Blanda vatten och ströbröd och låt svälla ca 3 minuter. Blanda sedan i färsen och krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Forma färsen till järpar. Stek dem runt om i smöret i en stekpanna ca 10 minuter.

Smaksätt gärna färsen med dijonsenap och rosmarin.

SERVERA
Skär salladen i bitar och servera till järpar, potatis och löksås.