Lammfärsjärpar med glaserade lökar
Här har vi samlat några recept på vårt lammkött. En del är egna
kompositioner, andra har vi lånat från vänner och bekanta, eller
hittat någon annanstans.
INGREDIENSER
900 g fast potatis
Löksås
250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Lammfärsjärpar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
2 hjärtsallad
GÖR SÅ HÄR
Skala och koka potatisen.
Löksås:
Skala lökarna och bryn dem i smöret i en kastrull. Sänk värmen och
tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt
koka in. Tillsätt vatten, grädde och mjölk och koka sakta tills
lökarna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla
salladslökarna och blanda ner.
Lammfärsjärpar:
Blanda vatten och ströbröd och låt svälla ca 3 minuter. Blanda sedan
i färsen och krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. Forma
färsen till järpar. Stek dem runt om i smöret i en stekpanna ca 10
minuter.
Smaksätt gärna färsen med dijonsenap och rosmarin.
SERVERA
Skär salladen i bitar och servera till järpar, potatis och löksås.