Menu   Email


Lammkött

Lammkotletter
Vårt lammkött kommer från vår egen uppfödning av Gotlandslamm.
Lammen matas endast med gräs och ensilage (mjölksyrakonserverat gräs). Eftersom vi har gott om plats för våra lamm behöver vi inte stressa på tillväxten med att fodra dom med sojaproteiner och annat kraftfoder. Förutom att djuren får äta det dom är skapade för, får vi ett fantastiskt gott kött med en mild angenäm lammsmak.

När det är dags för slakt transporterar vi själv lammen till vår partner Skara Lammslakteri. Detta framkallar inte nån stress hos lammen då dom är vana vid att bli hanterade av oss. Avsaknaden av stress bidrar ochså till en bättre köttkvalitet.

Vi hämtar lammen dagen efter slakt och hängmörar i vårt eget kylrum i 5 - 10 dagar. Alla lamm bäckenhängs vilket får till följd att styckningsdetaljerna får en naturlig form och håller köttsaften mycket bättre än från ett lamm som hängs traditionellt i bakbenen. Efter 5-10 dagar styckar vi lammen i vårt eget styckeri. Alla detajer vakumpackas och märks upp allt eftersom detaljerna tas fram under styckningen.